De vierde dimensie

De laatste tijd zie ik FaceBook vrij veel berichten over 5de dimensie of 5D.

Ik begrijp er niet veel van , maar het schijnt een absoluut heerlijk oord te zijn. En het zou de moeite waard zijn om te streven daar te komen.

Zoals ik het lees gaat het om een vlucht uit de werkelijkheid van het mens-zijn. Zoiets wordt ook wel 'spirituele bypass' genoemd. De aardse realiteit wordt daarmee ontkend in een poging die onwerkzaam te maken.

 

Nu heb ook ik niet de waarheid in pacht, maar ik hanteer het volgende beeld:

"God is Liefde. Wij zijn kinderen van God, geschapen naar zijn evenbeeld. Dus wij zijn liefde."

Als ik dan doorredeneer betekent dit dat alles liefde is. 1,2,3,4,5,6 en 7D vallen daar dan automatisch ook onder.

Wij zijn Kinderen van God, en afgedaald naar de wereld (van 3D). Dat houdt in dat we van uit 7D (de zevende hemel) door 6D via 5D en 4D in 3D terecht zijn gekomen. We hebben dus de 5de dimensie gepasseerd en daarom is die deel van ons.

We hoeven dus nergens naar toe, want we hebben alles in ons.

 

Verder geloof ik dat het heel bijzonder is om in 3D, de materiële wereld te zijn. Het is werkelijk een wonder dat de Kinderen van God die pure liefde zijn zich kunnen manifesteren/ uitdrukken in 3D. En ik denk dat dit precies is waar het om gaat: Het uitdrukken van liefde.

 

Wanneer we dat doen dan zijn we in ons hart. Het 4de middelste chakra. De wereld van 4D, op de scheidslijn tussen de aardse en de spirituele wereld.

Ik vind dat magisch. Wij, jij en ik, ieder mens heeft de mogelijkheid om liefde te manifesteren!

Het enige wat we daarvoor hoeven te doen is alles wat er als niet-liefde terug te brengen naar haar oorspronkelijke staat: de liefde.

Nu weet ik zelf maar al te goed dat dit geen eenvoudig klusje is, want de wereld van 3D zit vol hardnekkige belemmerende overtuigingen.  Het is best hard werken. Vaak hebben we het gevoel dat we 2 stappen vooruit zetten en dan weer 1 terug.

Het vraagt moed, volharding, geloof, en overtuiging. Dat zijn allemaal kwaliteiten van liefde, en die hebben we dus in ons, want wij zijn liefde. Ook al is de klus (het terug brengen van niet -liefde naar liefde) niet makkelijk, met de kracht van ons hart, de energie van 4D, gaat dat lukken. Is het niet vandaag, dan is het morgen.