Truckje

Na een onrustige nacht werd ik 'gekreukt' wakker. Tenminste zo noem ik dat wanneer ik mijn ogen open doe en me niet gelukkig voel. Ik voelde een lichte hoofdpijn en toen ik Lunar uitliet, had ik het idee dat ik door een bad met modder liep.

Op facebook lees ik allerlei berichten over transitie, transformatie en energie updates en sterrenbeelden. Het grootste deel van deze informatie gaat langs me heen, omdat ik vaak niet goed begrijp waar het om gaat.

Ik kan wel beamen dat er veel aan de hand is. In deze tijd komt er veel zware energie naar boven, en veel mensen voelen dat. En daarom is het belangrijk dat we beseffen dat 'zij' niet de schuld hebben en dat 'wij' daar het slachtoffer van zijn, want de mensheid is één. Of je dat nu leuk vindt of niet.

De zware energie die nu naar boven komt is door de eeuwen heen door de hele mensheid gemaakt. Onze wereld is een co-productie van ons allemaal. In andere levens zijn we zowel slachtoffer als dader geweest, extreem rijk en extreem arm, elite en pauper, eerlijk en achterbaks een spiritueel leider en een verkrachter Wij dragen het licht en de duister van de wereld in ons, want wij hebben de wereld gemaakt.

In deze tijd wordt onze gezamenlijke erfenis aan zware energie uitgebraakt, en we staan schouder en schouder in de bagger van ons verleden.

Het is goed dat dit gebeurt, want nu kunnen we kijken naar wat er mag worden opgeruimd. Daarvoor kunnen wij het licht gebruiken waarin wij mensen ook één zijn. En het kan zomaar zijn dat de kosmos ons daarbij helpt, dat de galactische wereld klaar staat om ons te ondersteunen, en dat God al haar engelen naar ons toestuurt. Maar wij zijn zelf aan zet en moeten de verantwoordelijkheid onze nemen. (We mogen ook blijven twijfelen, maar daarmee komen we niet verder.)

Wij moeten geloven aan ons eigen licht, want als we dat niet vertrouwen, dan kunnen we het ook niet ontvangen. Daar kan geen enkele engel iets aan veranderen.

Wij moeten geloven dat wij de moed en de kracht hebben om naar onze eigen duisternis te kijken, en ook geloven dat we daarbij geholpen worden. Het heeft geen zin om als een slappe vaatdoek in de armen van een galactisch wezen te handen.(Wat niet wil zeggen dat het af en toe heerlijk is om door het licht gedragen te worden)

Wanneer we gekreukt wakker worden dan moeten we eerst onszelf rechtop zetten, voordat we ook maar iets in waardigheid kunnen ontvangen.

Ik heb een heel simpel truckje dat me helpt wanneer ik gekreukt wakker wordt. De Amerikanen noemen dat "Fake it till you make it". Het gaat dus om het doen alsof.

Meestal wordt dit gedaan wanneer we wegkijken van onrecht en doen alsof het er niet is. Of bij een leugentje om bestwil, omdat de waarheid te onaangenaam is. Dit is de duistere kant van doen alsof en dat hebben we eeuwen gedaan.

Maar de truckjes van de duisternis kun je ook gebruiken voor het licht. Dus vanmorgen vertelde ik mezelf vol overgave dat ik een spiritueel wezen ben. Dat ik weliswaar te maken heb met duisternis, maar dat mijn licht sterker is en alle schaduw weg straalt. Ik negeer de duisternis niet, ik ontken die niet omdat ik haar niet uit het oog wil verliezen, want ik wil niet dat ze me overvalt. Maar ik ben er niet bang voor. Ik vlucht niet en hou mij licht hoog. En het licht is de waarheid.

Dit truckje helpt echt. Mijn licht-gedachten jagen de duisternis weg. Met het licht in mijn gedachten heb ik mededogen met mijn lichaam dat last heeft van de zwaarte. Daarom eet ik niet teveel, drink net iets meer dan gewoonlijk en ontspan ik me bewust.

 

Door dit te doen open ik mij voor het licht van de liefde en aan dit transformeren van duisternis mag iedereen meedoen. Zowel menselijke engelen als kosmische wezens.