BOEK

Het boek 'Munay- een symbool voor een Nieuwe Tijd' verschijnt in 2022.

Dit is de (voorlopige) tekst van de achterflap:

 

Sprookjes zijn de wereld niet uit. Integendeel, ze zijn springlevend en er worden nog steeds nieuwe verteld.

We weten niet zeker of sprookjes waar gebeurde verhalen zijn, maar we weten wel zeker dat ze altijd iets zeggen over de individuele weg van menswording. De hoofdfiguren uit sprookjes lopen 'De weg van de Held'. Deze weg is niet eenvoudig en er is moed voor nodig om haar te gaan, maar de beloning aan het eind ervan is groot en maakt alles de moeite waard.

Dit is het verhaal over de menswording van Jessica Bredero.

Op haar weg door het leven wordt Jessica vanaf haar kindertijd begeleid door Moeder Maria die zich in verschillende hoedanigheden laat zien en Jessica oproept om haar te volgen.

Jessica loopt 'De weg van de held' en transformeert van een dromerig en onzeker meisje naar een vrouw met visie en een missie.

Die missie is het verspreiden van het symbool dat in een meditatie voor haar geestesoog verschijnt. Dit gebeurt als afsluiting van een reis langs de oevers van het Titicacameer, het gebied van de oude Inca  in Peru en Bolivia. Jessica kent het symbool niet, maar Maria vraagt haar het te verspreiden.

In de loop der jaren leert Jessica het symbool wel kennen en ze besluit het munay te dopen.

Munay is een woord uit de Inca kosmologie en het betekent 'Liefde. Munay is ook een begrip en dan kan het vertaalt worden als 'De wil om lief te hebben.' Het vierkante symbool laat zien hoe Yang met heldere logica en krachtige wil, zijn geliefde tegenover, Yin, ondersteunt. Yang gebruikt dus zijn wil om Yin, de spiritualiteit of de liefde, in het zicht te brengen.

Op haar beurt is Yin de muze van Yang; zij stimuleert zijn verlangen om te groeien in liefde.

Door het intensieve en intieme werken met munay  gaat Jessica het symbool steeds meer lief hebben. Ze integreert het in haar dagelijks  leven en ontdekt dat het een krachtsymbool is met een heel hoge frequentie en transformerende werking.

Het is Jessica's missie om zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met het munay symbool en hiermee de mens en Moeder Aarde te steunen in deze fase van transformeren naar een Nieuwe Tijd.