Mensen hebben twee niveaus van communiceren: een horizontale en een verticale.

De horizontale lijn staat voor communicatie met de wereld en je medemens.

De verticale lijn staat voor de communicatie met God, het Hogere Zelf, de Bron.

Door onze opvoeding, overgedragen culturele patronen en gebeurtenissen in ons leven verliezen wij het vermogen om helder te communiceren. Op beide niveaus.

 

De Munay-techniek is een krachtige methode om beide lijnen te zuiveren.  

Het is een effectieve manier om in een hoofd vol niet-functionele gedachten plaats te maken voor heldere communicatie en opbouwende ideeën. 

Het resultaat van het werken met Munay is dat jij meer moeiteloosheid, verbinding, levensvreugde en andere prachtige kwaliteiten van liefde gaat ervaren.

 

De Munay-techniek:

- transformeert de ballast van belemmerende overtuigingen en trauma's naar liefde.

- maakt je meer bewust van je talenten en liefdevolle kwaliteiten.

- stimuleert je die om die talenten en kwaliteiten actief in jouw leven te betrekken.

- is het beoefenen van compassie. Volgens veel wijsheid tradities is compassie de lijm die mensen verbindt

- geeft jou de regie over je eigen leven. En dat is een solide basis voor innerlijke balans.

 

De Munay-techniek is een techniek omdat deze mentale oefening  een bepaald stappenplan volgt. Toch gaat het niet om aanleren van een kunstje. Het werken met Munay is een een doorlopend proces dat het mogelijk maakt om innerlijke rust te ervaren of thuis te komen bij jezelf.


De oefening heeft wortels in de Inca kosmologie, het gedachtegoed uit 'Een Cursus in Wonderen' en mijn eigen ervaring. Het eerste kan wat vreemd lijken, maar zowel de Inca als de Cursus verklaren dat Liefde de bron is van het leven. Net zoals het gedicht dat Munay begeleid verteld. Toch vraagt de Munay-techniek geen bijzondere spirituele of filosofische overtuiging. 

De paktische oefening is makkelijk aan te leren en te integreren in het dagelijks leven.

 

In het Munay symbool zijn de vier stappen van de techniek terug te vinden. Daarom is het symbool te gebruiken als een wegwijzer, een kompas dat jou de weg terug wijst naar de liefde in jouw hart. 

 

De Munay-techniek is niet alleen voor persoonlijke gebruik, maar ook geschikt om een ander te helpen helen, of te beoefenen in groepsverband. Dit kun je ervaren bij een kennismaking en vooral in de workshops.

Met Munay Coaching leer je op een heel persoonlijke manier de Munay-techniek  te gebruiken.