De munay-techniek is een methode voor innerlijke reiniging en vergeving. Het is een techniek omdat deze mentale oefening  een bepaald stappenplan volgt. Toch gaat het niet om aanleren van een kunstje. Het werken met munay is een een doorlopend proces dat het mogelijk maakt om innerlijke rust te ervaren of thuis te komen bij jezelf.

De munay-techniek vraagt geen bijzondere spirituele of filosofische overtuiging, maar hier kun je lezen over mijn inspiratie.  

De oefening is makkelijk aan te leren en te integreren in het dagelijks leven.

 

Met gebruikmaking van de munay-techniek kun je jezelf losmaken van belemmerende overtuigingen en ballast uit het verleden. Het is alsof je een kast vol warrige en beperkende gedachten opruimt en plaats maakt voor heldere opbouwende ideeën over jezelf .

De munay-techniek maakt gebruik van jouw eigen wilskracht om niet functionerende patronen of 'bagger' te 'recyclen' naar liefde.

Als je opruimt, dan kom je ook verborgen en vergeten schatten tegen; je talenten. Wanneer je die aan het licht laat komen, kun jij je eigen kracht ervaren en gebruiken.

Het werken met munay geeft jou de regie over je eigen leven. En dat is een solide basis voor innerlijke balans.

 

In het symbool zijn de diverse stappen het reinigingsproces terug te vinden. Daarom is het munay-symbool te gebruiken als een wegwijzer, een kompas. 

 

De munay-techniek is niet alleen te gebruiken voor een persoonlijke energetische reiniging, maar ook geschikt om een ander te helpen helen, of te beoefenen in groepsverband. 

Het beoefenen in groepsverband, in verbinding met anderen, heeft zelfs een erg krachtige werking. Dit kun je ervaren bij lezingen en workshops, maar ook door mee te doen met de live meditaties van 'Verbinden in munay'.

De munay- techniek kun ook je aanleren in een individuele sessie.