29. november 2020
Dankbaarheid Wanneer jij je dankbaarheid over je voedsel uitspreekt dan doe je iets geweldigs. En het gaat veel verder dan je op het eerste gezicht zou zeggen. Wanneer jij dankbaar bent voor je maaltijdtijd dan herstel jij je verbinding met God. Je spreekt je waardering uit over biljoenen jaren evolutie. Die evolutie heeft er voor gezorgd dat er een zaadje kwam waaruit jouw groente kon groeien. Jouw dankbaarheid vloeit in Moeder Aarde die het zaad liet groeien en het maakt contact met degene...
08. september 2020
Je voelt nooit irritatie om de reden die je denkt. Dat komt omdat jij en alleen jij verantwoordelijk bent voor je gevoelens. Bijvoorbeeld: Je zit op een terrasje en je moet heel erg lang op de ober wachten. Het lijkt wel of hij je niet ziet. Je ziet dat de mensen die na jou kwamen inmiddels al genieten van hun drankje en jouw bestelling is nog niet eens opgenomen!#$# Op dat moment ga jij je echt geïrriteerd voelen en dat vind je volkomen rechtvaardig. Maar is dat waar? Nee. Jij voelt de...
19. augustus 2020
Het hebben van een off-day, een dag waarop het allemaal niet zo lukt, kan erg vruchtbaar zijn. Vroeger beleefde ik dat anders aan dan nu. Voorheen baalde ik van mijn eigen somberheid, verweet mezelf dat ik inmiddels wel beter zou moeten weten en nog meer van dat soort dingen. Maar nu kijk ik er met nieuwsgierigheid naar het waarom van de off-day. Ik bevraag mezelf naar wat er speelt en aandacht nodig heeft. Gisteren diende 'Verdriet' zich aan. Een klein beetje verdriet over een aantal zaken uit...
12. augustus 2020
Facebook is ergens wel te vergelijke met de 'echte' wereld. Er komt van alles voor bij. Mooie dingen, verassende dingen, nare dingen en roeptoeterij. Soms heb je even een conversatie, maar over het algemeen is dit medium te vluchtig om van een echt gesprek of dialoog te kunnen spreken. Ik vind dat niet erg, want zo zit Facebook nu eenmaal in elkaar. Inmiddels heb ik mezelf wel aangeleerd om selectief te zijn en niet alles te lezen. Vooral roeptoeterij en nare berichten waar ik iets mee kan. Wel...
09. augustus 2020
Het leven is verandering. Zonder verandering stagneert en verdwijnt het leven. Verandering, hoe dan ook, is en natuurlijk proces. Een teken van vitaliteit. Verandering is de voedingsbodem van het leven, want indien de boom haar blad niet zou verliezen, dan was er geen vruchtbare bosgrond. Als een volwassen vrouw nooit zwanger zou worden en een kind zou baren, dan was er geen mensheid. Het leven op Aarde verandert iedere dag. Geen enkele zomerdag is het zelfde. Iedere nacht heeft een andere...
26. juli 2020
Wanneer wij onze gedachten opzij schuiven zijn we onwetend, een open vat zonder antwoorden. Onwetendheid is een kunst die we kunnen leren, in gesprekken kunnen we oefenen om een leeg vat te zijn en open te luisteren naar het verhaal van de ander. Gisteren heb ik weer mogen oefenen. Ik werd opgebeld door een dierbare vriendin V, die vaak en lang stoeit me zichzelf. Ik vind haar geweldig en ik hou van haar. Ze is intelligent, kunstzinnig, gastvrij en nog veel meer, maar omdat ze dat niet in...
25. juli 2020
Kom laat me je vertellen, mijn lief. Laat me je vertellen over de oude vrouw en het kind. Niet zo heel lang geleden en ook niet erg ver weg was er een oude wijze vrouw. In haar lange leven had ze veel gezien en meegemaakt. Sommige dingen waren goed geweest en andere niet. Maar ouderdom is een zachte zegen, mijn lief, want door de jaren heen worden de rauwe randjes van het leven af geslepen. De vrouw leefde erg op zichzelf, want de mensen hadden haar niet graag. De mensen vermeden haar omdat...
14. juli 2020
"Kom mijn lief. Laat ik je vertellen. Vertellen over vroeger en nu." "Lang, heel lang geleden, nog voordat de tijd begonnen was, leefde onze Grote Moeder alleen. Haar eindeloze duisternis was ongekend uitgestrekt en peilloos diep. Ze was vol potentie en zwanger van mogelijkheden, maar er was nog niets geboren. Hoe lang dat zo is geweest weet niemand, maar na een eeuwigheid baarde onze Grote Moeder 'Het Licht'. En uit dat Licht zijn wij geschapen, mijn lief. Wij zijn kinderen van Moeder God en...
12. juni 2020
Na een onrustige nacht werd ik 'gekreukt' wakker. Tenminste zo noem ik dat wanneer ik mijn ogen open doe en me niet gelukkig voel. Ik voelde een lichte hoofdpijn en toen ik Lunar uitliet, had ik het idee dat ik door een bad met modder liep. Op facebook lees ik allerlei berichten over transitie, transformatie en energie updates en sterrenbeelden. Het grootste deel van deze informatie gaat langs me heen, omdat ik vaak niet goed begrijp waar het om gaat. Ik kan wel beamen dat er veel aan de hand...
08. juni 2020
Alles is liefde, ook al ervaren we dat niet altijd zo. Ik vond het heel moeilijk om dit werkelijk zo te zien, en ik ben heel lang boos geweest op het leven dat pijn kon doen. Ik kon absoluut woedend zijn over het onrecht dat sommige mensen mij aandeden. En de ongelijkheid in de wereld wapperde als een rode vlag voor mijn ogen. Toch is er alleen maar liefde en nu begin ik een beetje te begrijpen hoe het zou kunnen zijn. Het is een soort verhaaltje dat ik mezelf vertel, en wellicht kan dit beeld...

Meer weergeven