09. augustus 2020
Het leven is verandering. Zonder verandering stagneert en verdwijnt het leven. Verandering, hoe dan ook, is en natuurlijk proces. Een teken van vitaliteit. Verandering is de voedingsbodem van het leven, want indien de boom haar blad niet zou verliezen, dan was er geen vruchtbare bosgrond. Als een volwassen vrouw nooit zwanger zou worden en een kind zou baren, dan was er geen mensheid. Het leven op Aarde verandert iedere dag. Geen enkele zomerdag is het zelfde. Iedere nacht heeft een andere...
26. juli 2020
Wanneer wij onze gedachten opzij schuiven zijn we onwetend, een open vat zonder antwoorden. Onwetendheid is een kunst die we kunnen leren, in gesprekken kunnen we oefenen om een leeg vat te zijn en open te luisteren naar het verhaal van de ander. Gisteren heb ik weer mogen oefenen. Ik werd opgebeld door een dierbare vriendin V, die vaak en lang stoeit me zichzelf. Ik vind haar geweldig en ik hou van haar. Ze is intelligent, kunstzinnig, gastvrij en nog veel meer, maar omdat ze dat niet in...
25. juli 2020
Kom laat me je vertellen, mijn lief. Laat me je vertellen over de oude vrouw en het kind. Niet zo heel lang geleden en ook niet erg ver weg was er een oude wijze vrouw. In haar lange leven had ze veel gezien en meegemaakt. Sommige dingen waren goed geweest en andere niet. Maar ouderdom is een zachte zegen, mijn lief, want door de jaren heen worden de rauwe randjes van het leven af geslepen. De vrouw leefde erg op zichzelf, want de mensen hadden haar niet graag. De mensen vermeden haar omdat...
14. juli 2020
"Kom mijn lief. Laat ik je vertellen. Vertellen over vroeger en nu." "Lang, heel lang geleden, nog voordat de tijd begonnen was, leefde onze Grote Moeder alleen. Haar eindeloze duisternis was ongekend uitgestrekt en peilloos diep. Ze was vol potentie en zwanger van mogelijkheden, maar er was nog niets geboren. Hoe lang dat zo is geweest weet niemand, maar na een eeuwigheid baarde onze Grote Moeder 'Het Licht'. En uit dat Licht zijn wij geschapen, mijn lief. Wij zijn kinderen van Moeder God en...
12. juni 2020
Na een onrustige nacht werd ik 'gekreukt' wakker. Tenminste zo noem ik dat wanneer ik mijn ogen open doe en me niet gelukkig voel. Ik voelde een lichte hoofdpijn en toen ik Lunar uitliet, had ik het idee dat ik door een bad met modder liep. Op facebook lees ik allerlei berichten over transitie, transformatie en energie updates en sterrenbeelden. Het grootste deel van deze informatie gaat langs me heen, omdat ik vaak niet goed begrijp waar het om gaat. Ik kan wel beamen dat er veel aan de hand...
08. juni 2020
Alles is liefde, ook al ervaren we dat niet altijd zo. Ik vond het heel moeilijk om dit werkelijk zo te zien, en ik ben heel lang boos geweest op het leven dat pijn kon doen. Ik kon absoluut woedend zijn over het onrecht dat sommige mensen mij aandeden. En de ongelijkheid in de wereld wapperde als een rode vlag voor mijn ogen. Toch is er alleen maar liefde en nu begin ik een beetje te begrijpen hoe het zou kunnen zijn. Het is een soort verhaaltje dat ik mezelf vertel, en wellicht kan dit beeld...
01. juni 2020
Jij, die bereidwillig bent Maakt een spleet in de rots van je eigen ongeloof Behoedzaam maar zeker zal liefde de opening vullen Jij, die bereidwillig bent Geeft liefde de ruimte om zichzelf te zijn Jij, die bereidwillig bent Opent oren voor de eeuwige muziek van een liefdeslied Liefde is de druppel die de rots splijt Zij is het dak waaronder jij in vrijheid kan leven Liefde is het lied van je ziel Bereidwilligheid geeft jouw de kracht om steen te breken Bereidwilligheid is het fundament onder...
28. mei 2020
Alles is energie. Het hele universum is één grote stroom van lichte levende energie: de levensstroom. In deze pure stoom van vitaliteit zijn geen verschillende delen te onderscheiden, zelfs geen kwantumdelen. Levensenergir is lichter dan lucht, en bruisender als een waterval. Creatiever dan enige menselijke gedachte en eeuwig. De duale wereld waarin wij leven is 'gestolde' lichte levensenergie. Wij hebben de lichte levensenergie moeten verzwaren en verdichten om mens te zijn. Ook materie is...
25. mei 2020
Wij zijn liefde, maar wij denken van niet. Het denken haalt ons uit de liefde, want denken en ervaren gaan niet samen. Omdat dit zo is, we buiten de ervaring zijn, denken we dat we op zoek moeten naar liefde. Het denken op zich is willekeurig. Het is nieuwsgierig naar dit en dat. Het kijkt eens hier en het kijkt eens daar. Het denken maakt ons verward en daardoor angstig. Onze willekeurige gedachten zoeken zonder licht de weg door een donker doolhof. Wanneer we onze zoektocht naar liefde alleen...
19. mei 2020
Jij bent een spiritueel wezen in een menselijke ervaring. Om mens te kunnen zijn moest jij je de uitgestrektheid van je ziel beperken en kiezen uit attributen uit het menselijk collectief. De keuzes waren bijvoorbeeld: wel of niet muzikaal, wel nog niet creatief, wel of niet intelligent, wel of niet ambitieus. De keuze voor een gender is een heel belangrijke. Al deze keuzes zijn wikkels om je vrije ziel die het jou mogelijk maken om mens te kunnen worden, om bij de mensheid te horen. Ander...

Meer weergeven