Munay Coaching gaat er van uit dat mensen in wezen liefdevol zijn, want wij zijn spirituele wezens.

Als mens leven we in een duale wereld en worden we worden beïnvloed door de wisselwerking van eigenschappen, opvoeding, overgedragen patronen en allerlei omstandigheden.

Deze wisselwerking kleurt ieders weg door het leven; het is onderdeel van de persoonlijke blauwdruk. Jouw blauwdruk bepaalt je visie op je leven, en is als het ware de bril waardoor jij daar naar kijkt.

Al direct na onze geboorte worden we gemodelleerd om in de gewenste blauwdruk te passen. We leren dat netjes eten belangrijker is dan het ervan genieten, dat goede cijfers op school beter worden gewaardeerd dan creatieve spontaniteit, dat je wel je best mag doen, maar je niet trots mag zijn op jezelf, dat aardig zijn OK is en boos zijn niet. 

We passen om aan omdat dit betekend dat we liefde kunnen krijgen. Maar deze liefde is altijd voorwaardelijk en afhankelijk van een autoriteit buiten onszelf. We leren niet dat we zonder meer de liefde waard zijn en we autonoom deze liefde kunnen ervaren en uitdrukken op de manier die bij ons past.

Bovendien zoeken we naar wegen om alle ongewenste delen en emoties van onszelf te ontkennen. 

Voor een kind kan het heel behulpzaam zijn om door een bepaalde bril naar het leven te kijken, want dit kan je houvast geven in een vaak stressvolle en chaotische wereld. Toch kun je na verloop van tijd ervaren dat de bril niet meer past, je visie wordt beperkt of dat je over een bepaald thema in het duister tast. 

Dan heb je het gevoel dat je een verkeerde bril gebruikt. Je vraagt je af of je blauwdruk werkelijk iets te betekenen heeft, en je vraagt je af of er een alternatief is. Je zou ook kunnen zeggen dat je verlangen naar je ware Zelf een antwoord wil.

 

Munay Coaching leert jou je bril te poetsen. Het brengt je weer in contact met het goede en de onderdrukte emoties die ook in jouw aanwezig is. Dan kun je zien wat je eerst niet zag: dat alle emoties de kracht hebben je te laten groeien en dat Liefde  jouw geboorterecht is.

Kernbegrippen in de coaching zijn: eigen verantwoordelijkheid, schaduwwerk, spiegelen en transformeren.

Het resultaat van het werken met Munay is dat jij weer verbinding, levensvreugde en andere prachtige eigenschappen van liefde gaat ervaren.

 

In de coaching leer je de Munay techniek toe te passen in je persoonlijke situatie. Dit kan online.

In mijn praktijkruimtegebruik ik ook massage die "De deur naar mijn ziel op een kiertje zette.", zoals een cliënt het probeerde te verwoorden. De massage brengt je naar een diepe ontspanning waarin de hucha van oude programma's kan oplossen, en het kan gebeuren dat je een antwoord  krijgt op vragen die je onrustig maken.

 

Vergoeding: 'Pay it forward'.

Dit is gebaseerd het idee van de op de gelijknamige film over Trevor. Trevor zit in groep 7 wanneer de klas een opdracht krijgt om een actie te bedenken die de wereld ten goede zal veranderen. Trevor's plan is een liefdadigheidsprogramma gebaseerd op het doorgeven van goede daden. Hij noemt zijn plan 'Pay it forward', wat betekent dat de ontvanger van een dienst doet iets goeds voor anderen in plaats van geld te betalen voor wat zij of hij heeft ontvangen.

Ik heb voor dit model gekozen omdat mijn werk zo kan bijdragen aan het welzijn van het grote geheel, en dat is mijn grootste wens.

Casa de los Niños Cuzco

Stichting Het Vergeten Kind.

War Child

Mother Theresa Foundation