Munay-techniek

Ons hart staat symbool voor de liefde, het is in zekere zin ons orgaan van liefde. In ons hart weten wij dat wij kinderen van God zijn en deze liefde waard. Helaas wordt dit in het dagelijks leven niet altijd bevestigd. Het gevolg is dat we ons meest sensitieve deel afsluiten. Door dit te doen, sluiten we niet alleen de wereld buiten, maar we raken ook gevangen in en door de wonden die ons hart heeft opgelopen. 

De munay-techniek leert je om naar deze wonden te kijken en te zien wat ze werkelijk zijn: energetische imprints die je hebben gevormd. De  imprints die je functioneren beperken en je belemmeren om in vrijheid te leven noemen wij hucha.

 

Hucha is alles wat niet-liefde is.

Hucha zijn gevoelens van schaamte over jezelf, het idee niet goed genoeg te zijn. Vanwege hucha is het leven een worsteling en doet het vaak pijn. 

Hucha is pure energie die ballast geworden is. Alle mensen hebben te maken met hucha.

 

De munay-techniek wijkt af van verschillende methoden die er wel op lijken.

Veel mensen zijn bekend met het idee om een denkbeeldige glasplaat of roos te plaatsen tussen zichzelfen hetgeen men niet wenst (hucha).  In bepaalde situaties  kan zoiets erg nuttig kan zijn en misschien zelfs noodzakelijk, maar deze methode is gebaseerd op weerstand. 

De munay-techniek is er op gericht om hucha te accepteren en biedt een manier er mee om te gaan. De techniek leert je gebruik te maken van de transformerende kracht van liefde. Deze liefde bezit iedereen. Wij zijn allemaal 'Kinderen van God' en liefde is onze rechtmatige erfenis.

Je kunt de munay-techniek gebruiken  om weer in balans te komen nadat het nodig was je af te schermen.

 

De munay-techniek bestaat de volgende onderdelen:

- Het brengt je eerst in de meest veilige plek die er voor jou bestaat, namelijk je hart.

- Nadat je veilig in je hart bent verankerd, kan je perspectief veranderen en kun je gaan kijken naar je dagelijks leven en jouw hucha daarin.
  Die adem je in naar je hart, jouw orgaan van liefde. 

- Liefde kan alle hucha transformeren; van niet-liefde naar liefde, van boosheid naar vreugde, van eenzaamheid naar verbinding, etc.
 - Je houdt je adem niet in, maar
ademt het getransformeerde zoals vrede, liefde, vreugde uit en geeft het door. 

Tijdens het oefenen blijf je veilig verankerd in de liefde in je hart. 

In de workshop leer je deze stappen in het symbool te herkennen en kan dat een wegwijzer naar vergeving worden.

 

Het opruimen van hucha is vergeven. Vergeven is het einde van het egoïsme en afscheiding. Het is het begin van verbinding en heling.

Het transformeren van ballast bevrijdt en opent je hart. De balans die dit geeft is stabieler dan het wankele evenwicht van een gesloten hart.

Met een open hart kun je zien dat ook jouw naaste kwetsbaar is en net zo worstelt met hucha als jij. Iemand die je pijn heeft gedaan, heeft altijd gehandeld vanuit niet-liefde. Handelen uit liefde schaadt niemand.

De Munay-techniek is geen vlucht in een spirituele bubbel, maar leert je het alledaagse leven van goed en kwaad te accepteren.                           In onze workshop besteden wij hier uitgebreid aandacht aan.