Een lezing 'Munay' bestaat uit twee delen.

*Het eerste deel gaat over de betekenis van het woord Munay en de gelaagdheid van het symbool. Hierbij komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

. Onze Yin en Yang kwaliteiten, en we onderzoeken waarom het zo kan zijn dat we deze vaak laten overschaduwen door belemmerende overtuigingen. Het zal dan duidelijk worden waarom het hart van het symbool, ons hart, voor een deel donker is.

.De betekenis van verschillende geometrische elementen in het symbool. 

.De drie-eenheid van Ayni, Yanantin en Munay, het middel en doel voor spirituele ontwikkeling, krijgt toelichting.

.Wij leven in een tijd waarin Yin, het sacrale vrouwelijke, weer meer in ons bewustzijn komt. Het Munay- symbool heeft daar ook mee te maken.

.Ik leg uit hoe de vierkante Munay en het ronde Yin-Yang symbool uit de Tao elkaar aanvullen.

.En we gaan het hebben over heling. Daarbij wordt Munay, de wil om lief te hebben, in verband gebracht met vergeving. Vergeven kun je vergelijken met het opruimen van een kast met oude/ onbruikbare spullen. Munay gaat over het verjagen van de duisternis. Door dit te doen maak je plaats voor bijvoorbeeld positieve gevoelens over je zelf.

*Na de pauze maak je kennis met de Munay-techniek, een methode om vergeving te beoefenen. We gaan de oefening doen en deze evalueren.

 

Een lezing staat op zich, en is tevens een introductie voor de workshop 'Munay-een weg naar vergeving' en de

e-cursus 'Heel je leven'.

Na afloop van de lezing is er gelegenheid voor persoonlijke ontmoetenting.

Dan kan ook het (werk)boekje 'Munay- de wil om lief te hebben' en de set Munay-kaarten worden aangeschaft. Graag contant betalen.

 

Wil jij een lezing hosten? Vraag naar de mogelijkheden via contact.

De data en details voor een lezing voor een breder publiek vind je in de agenda.

Terug naar publicaties en activiteiten.