Een lezing 'Munay- de wil om lief te hebben' bestaat uit twee delen van ieder een uur.

*Het eerste deel is een beknopte bespreking van het boekje en gaat over de betekenis van het woord munay en de gelaagdheid van het symbool. In het tweede deel maak je kennis met de munay-techniek. 

Voor de pauze komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

. Onze yin en yang kwaliteiten krijgen aandacht, en we onderzoeken waarom het zo kan zijn dat we deze vaak laten overschaduwen door belemmerende overtuigingen. Het zal dan duidelijk worden waarom het hart van het symbool, ons hart, voor een deel donker is.

.De betekenis van verschillende geometrische elementen in het symbool wordt toegelicht. 

.De drie-eenheid van ayni, yanantin en munay, het middel en doel voor spirituele ontwikkeling volgens de Inca kosmologie wordt besproken.

.Wij leven in een tijd waarin Yin, het sacrale vrouwelijke, weer meer in ons bewustzijn komt. Het munay-symbool heeft daar ook mee te maken.

.Ik vertel over de betekenis van de geometrische elementen in het symbool.

.En we gaan het hebben over heling. Daarbij wordt munay, de wil om lief te hebben, in verband gebracht met vergeving. Vergeven kun je vergelijken met het opruimen van een kast met oude/ onbruikbare spullen. Munay gaat over het verjagen van de duisternis. Door dit te doen maak je plaats voor bijvoorbeeld positieve gevoelens over je zelf.

*Na de pauze maak je kennis met de munay-techniek. We gaan de oefening doen en evalueren.

 

Een lezing staat op zich, en is tevens een introductie voor de workshop 'Munay-een weg naar liefde' en de e-cursus 'Heel je leven'.Na afloop van de lezing is er gelegenheid voor persoonlijke ontmoeting.

Dan kan ook het boekje 'Munay- de wil om lief te hebben' worden aangeschaft. Graag contant betalen.

 

 

De data en locatie van de lezingen vind je in de agenda.

Terug naar overzicht.