Hallo, ik heet Uta Negelen.

Geboren in 1959 in Duitsland, woon ik al 35 jaar in Nederland. Ik ben opgegroeid in Niedersachsen in het noorden van Duitsland en daarom is het vlakke Nederland voor mij zeer vertrouwd.

Van jongs af aan heb ik een diepe verbinding met de natuur. Als kind kon ik wegdromen bij het zien van een bloeiende pruimenboom of mijn vriendjes totaal vergeten als ik een vlinder zag. Daardoor werd ik al in mijn puberjaren geïnspireerd om te tekenen en te schilderen. Ik wilde heel graag naar de kunstacademie. Het compromis met mijn ouders was een grafische opleiding.

Na mijn verhuizing naar Nederland ben ik moeder van twee prachtige dochters geworden en had veel gelegenheid om creatief bezig te zijn.

Toen mijn dochters hun eigen leven gingen lijden en ik gescheiden was, moest ik voor mijn eigen levensonderhoud zorgen. Ik miste een intellectuele uitdaging en besloot een hbo-studie Duits te volgen. Daarnaast koos ik als minor 'Training en Coaching'.

Tijdens mijn studie kwam een baan als docent bij een ROC op mijn pad. Nu werk ik met plezier als docent.

Ik ben opgegroeid in een streng christelijk gezin. De dogma's van de kerk heb ik nooit kunnen accepteren en zocht mijn eigen spirituele pad. Na kennismaking met het Indiase en Tibetaanse boeddhisme ontdekte ik door mijn vriendschap met Jessica de filosofie van de Inca's.

De diepe verbondenheid met Pachamama, moeder aarde, raakte mij zeer. Ik heb een aantal seminars van Juan Núñez del Prado gevolgd.  Hij is antropoloog en een van de bekendste spirituele leraren van Zuid-Amerika.

Sindsdien zijn de leringen en de technieken, die ik van hem leerde, een dagelijkse inspiratiebron en vaste begeleider voor mij geworden. 

 

Op mijn spirituele zoektocht vond ik het thema vergeving, dat mij telkens weer raakte.
Het loopt als een rode draad door mijn leven.

Het is dan ook als vanzelfsprekend dat ik in verbinding met Jessica de workshops geef.
In Ayni (wederkerigheid) geef ik graag mijn kennis en ervaring door aan mensen die openstaan voor andere kijk op het leven en hoe wij als mensen met elkaar en de aarde om willen gaan.