Hallo, mijn naam is Uta Negelen.

In 1959 ben ik in Duitsland geboren en sinds 1982 woon ik in Nederland. Omdat ik opgegroeid ben in Nedersaksen in het noorden van Duitsland was het vlakke Nederland mij erg vertrouwd.

Vanaf mijn kindertijd heb ik een diepe connectie met de natuur. Als peuter kon ik helemaal wegdromen bij een bloeiende pruimenboom. Regelmatig vergat ik mijn vrienden bij de aanblik van een vlinder. De natuur inspireerde mij om te tekenen en te schilderen en ik wilde naar de Kunstacademie. maar het compromis met mijn ouders was grafische training.

Na mijn verhuizing naar Nederland werd ik moeder van twee mooie dochters en ik vond een part-time baan bij een grafisch bureau. Door deze combinatie had ik dus veel mogelijkheden om creatief te zijn. Toen mijn dochters zelfstandiger werden, besloot ik de HBO studie Duits te doem om leraar te worden. Als minor cursus koos ik voor 'training en coaching'.

Hoewel ik opgegroeid ben in een streng christelijk gezin heb ik nooit de dogma's van de kerk kunnen aanvaarden en daarom heb ik mijn eigen spirituele weg gezocht.

Door mijn vriendschap met Jessica kwam ik in contact met de kosmologie van de Inca. Hun enorme verbinding met Pachamama, Moeder Aarde, raakte me heel diep. Inmiddels heb ik verschillende seminars bijgewoond van Juan Núñez del Prado. Don Juan is een Peruaanse antropoloog en een van de bekendste spirituele leraren van Zuid-Amerika.

Voor mij is kosmologie van de Inca is een dagelijkse bron van inspiratie en een permanente metgezel. Daarom is het voor mij vanzelfsprekend om met Jessica samen te werken.

 

Naast mijn aandeel in de workshop 'Munay-een weg naar liefde' ben ik verantwoordelijk voor de vormgeving en het drukwerk van Munay.